Početna
Dobro došli : Gost
Posjetitelja online : 5
Statistika : AWstats
 
Prijave i registracije
 
Prijava suradnika
 
Prijave i registracije članova
 
Ažuriranje podataka gradovi
 
Tražilica - crtice

 
Najnoviji članci
Srednji Velebit
Sjeverni Velebit
Dramati─Źno u snje┼żnoj me─çavi na 2500 ndm
Zir
Pri─Źa o jednom kalcitu
Pravilnik o strogo zaštićenim gljivama
─îe┼íka smr─Źkovica
Proljetne biljke i gljive u Podravini
Jedinstvo znamenitosti zapadnog Kalnika
 
Najnovije destinacije
Omiska Dinara Kruzno
Biokovo - vrhovi
Kri┼żevci - Kalnik (pl. dom)
Ludbreška planinarska obilaznica
Krma - Triglav 4/5.10.2008 Slovenija
Egeria put - Hrvatska - Iovia
Sveti Vid - otok Pag
Spilja pod Zir - om
ZIR
Podkilavac-Mudna dol-Hahli─çi-Kolac-Podki
 
Najnovije Web shop
SVILAJA, PLANINARSKA MAPA ZEMLJOVID,1:25000, HGSS
PROMINA , PLANINARSKA MAPA, ZEMLJOVID , 1:25000 , HGSS
OTOK RAB , PLANINARSKA MAPA, ZEMLJOVID, 1:25000 , HGSS
BRA─î BIKE, BICIKLOM PO BRA─îU, MAPA 1:45000, HGSS
DINARA-TROGLAVSKA SKUPINA-ZAPAD ,PLANINARSKA MAPA,1:25000
 
Najnovije kampovi
admin1
camp mlaska
CAMP SEGET
CAMP VRANJICA BELVEDERE
Diana & Josip
 
Interesantni linkovi


 

Mo┼żda ─çe Vas zanimati

 

Planinarsko dru╣tvo "Ludbreg"
Slike :   
06.01.2016 6. Novogodišnji POHOD po Ludbreškoj planinarskoj obilaznici

Povratak


Dragi na┼íi ─Źlanovi (PD Ludbreg), svi planinari, izletnici, ┼íeta─çi , ljubitelji ─Źistog zraka i prirodnih ljepota, pozivamo Vas sve, 6.1.2016. srijeda ( prazni─Źni dan ) na 6. tradicionalni rekreacijski pohod u Ludbreg, po Ludbre┼íkoj planinarskoj obilaznici.

Ludbre┼íka planinarska obilaznica, lijepa je staza, sa sitnim detaljima koji su mo┼żda nekima pomalo i zahtjevni :), u du┼żini od 23,5 km. Staza polazi iz Ludbrega ( sa to─Źke Centra Svijeta), te zatim Ludbre┼íkim krajem, pa pored slikovite Bednje ulazi na podru─Źje sjevernog Kalni─Źkog gorja. Nastavlja niskim bregovima kroz prozra─Źne ┼íumske predjele pa ulazi u vinogorje Graci , sa povremenim lijepim pogledima na Ludbreg, prema Ivan─Źici sa pogledima preko Vara┼żdinskog topli─Źkog gorja, prema Vara┼żdinu i ─îakovcu prema Slovenji i Ma─Ĺarskoj te u nastavku na Podravsku nizinu prema Koprivnici. Pejza┼żi su ravnice, rijeka Bednja, jezera, brijegovi ┼íumski , i oni najinteresantniji-ludbre┼íkog vinogorja .

Okupljanje je do 8.50h, preko puta Svetišta Predragocjene Krvi Kristove, kod Pizzerije Shark. Parking je veliki, tako da se mogu, bez brige, i autobusi parkirati :).

Polazak na pohod je u 9h. Laganim tempom pješaćenje sa odmorima traje 7-8h . Ukupan zbroj relativne nadmorske visine je 520 ndm relativno , a toliko i spusta. Duljina staze je 23,5 km.

Zavr┼íno dru┼żenje je nakon 19km, u "Klijeti kod Vekija" na Sige─Źaku od 16h pa nadalje, na kraju pohoda. Tijekom puta hrana i pi─çe iz ruksaka, dok ─çe na zavr┼ínom dru┼żenju biti poslu┼żen topli grah i pi─çe . Donacija za tro┼íkove je 25 kn. Potrebna je osnovna planinarska oprema prilago─Ĺena vremenskim uvjetima. Vodi─Źi ─çe pratiti pohod.

Na mjestu, nekoliko minuta prije zavr┼ínog dru┼żenja, ukoliko ─çe biti dovoljno zainteresiranih, biti ─çe uprili─çena degustacija vrhunskih vina Ludbre┼íkog vinogorja. Degustacija je od 20-25 kn, za 4-5 ─Źa┼ía vrhunskih vina Ludbre┼íkog vinogorja. Potrebne su najave. Iz iskustava sa prija┼ínjih pohoda, preporu─çujemo : ne presko─Źiti ovaj dio :) . Na tom mjestu mo─çi ─çete, veoma povoljno i nabaviti vrhunska ludbre┼íka vina poput brendiranog "Po┼ítenjaka".

U slu─Źaju najmanje 15 zainteresiranih planinara, organizirati ─çe se i skra─çena verzija pje┼ía─Źenja. Uklju─Źuje razgledavanje kulturnih, povijesnih i zanimljivih znamenitosti Ludbrega, uz veoma zanimljivog vodi─Źa, te pje┼ía─Źenje i dolazak na Sige─Źak, pored poznatog ─îrnBel restorana i ─îrnoglavca na degustacije Vina i zavr┼íno dru┼żene. Trajanje tog skra─çenog pje┼ía─Źenja je 3-3.5 h. Po┼żeljne su najave radi organizacijskih potreba. U ovom djelu ra─Źunajte na ne┼íto sitnih tro┼íkova oko ulaznica i sli─Źno.

Svi zainteresirani na po─Źetku pohoda mo─çi ─çe nabavati dnevnik LPO ( cijena je 50 kn ), i sa dokazom o prolasku ─Źitave obilaznice, mo─çi ─çe ovjeriti dnevnik, dobiti lijepu zna─Źku i priznanje.

Molimo Vas da ukoliko ste u mogu─Źnosti da nam po┼íaljete najave radi organizacijskih potreba. ;)

Za sve informaije, obratite se Va┼íem omiljenom ─Źlanu :

Damir Klari─ç : 098-267-067, organizator, vodi─Ź
Darko Kos : 098-955-7833, vodi─Ź
Kornelija Klari─ç : 099-795-1118, vodi─Ź skra─çena varijanta
─Éur─Ĺica Klari─ç : 098-178-4914 , organizator


Za PD Ludbreg, Damir Klari─ç
Na╣i sponzori

 
Reklame

Razmjena banera
www.lastminute-hr.com
www.nekretnine-info.com