Početna
Dobro došli : Gost
Posjetitelja online : 3
Statistika : AWstats
 
Prijave i registracije
 
Prijava suradnika
 
Prijave i registracije članova
 
Ažuriranje podataka gradovi
 
Tražilica - crtice

 
Najnoviji članci
Srednji Velebit
Sjeverni Velebit
Dramati─Źno u snje┼żnoj me─çavi na 2500 ndm
Zir
Pri─Źa o jednom kalcitu
Pravilnik o strogo zaštićenim gljivama
─îe┼íka smr─Źkovica
Proljetne biljke i gljive u Podravini
Jedinstvo znamenitosti zapadnog Kalnika
 
Najnovije destinacije
Omiska Dinara Kruzno
Biokovo - vrhovi
Kri┼żevci - Kalnik (pl. dom)
Ludbreška planinarska obilaznica
Krma - Triglav 4/5.10.2008 Slovenija
Egeria put - Hrvatska - Iovia
Sveti Vid - otok Pag
Spilja pod Zir - om
ZIR
Podkilavac-Mudna dol-Hahli─çi-Kolac-Podki
 
Najnovije Web shop
SVILAJA, PLANINARSKA MAPA ZEMLJOVID,1:25000, HGSS
PROMINA , PLANINARSKA MAPA, ZEMLJOVID , 1:25000 , HGSS
OTOK RAB , PLANINARSKA MAPA, ZEMLJOVID, 1:25000 , HGSS
BRA─î BIKE, BICIKLOM PO BRA─îU, MAPA 1:45000, HGSS
DINARA-TROGLAVSKA SKUPINA-ZAPAD ,PLANINARSKA MAPA,1:25000
 
Najnovije kampovi
admin1
camp mlaska
CAMP SEGET
CAMP VRANJICA BELVEDERE
Diana & Josip
 
Interesantni linkovi


 

Mo┼żda ─çe Vas zanimati

 

Planinarsko dru╣tvo "Ludbreg"
Slike :   
23.24.25.travanj 201 BIOKOVO - POHOD PO BIOKOVU

Povratak

PD Ludbreg-facebook

 

PD LUDBREG - POZIV NA PLANINARENJE
ČLANOVIMA PD LUDBREG I ZAINTERESIRANIMA
pratimo prognozu : Biokovo

trasa pohoda
dijagram profila pohoda

Malo je planina na svijetu koje su se tako impresivno približile moru , kao divovski planinski lanac Dinarida kod Makarske i tako omogučile posjetiteljima predivne panoramske vidike sa svojih vrhova, kao i impozantni pogled sa morske strane na zid planine Biokovo te na njegove strme okomite stijene, usjeke, točila, procjepe i vrhove. Biokovo se za planinarenje smatra najopasnijom Hrvatskom planinom. Kažu da su korijeni Biokova u moru, a čelo u munjama, dok su najopasni protivnici sunce i že─Ĺ. Usponi su strmi, dugi i teški, u slučaju nepovoljnog vremena ili oluje svakako ih treba izbjegavati, dok je voda važniji element  od hrane. Najviši vrh Biokova je Sv.Jure na 1762 m.

 

BIOKOVO

 

23.24.25 TRAVANJ 2010 (petak, subota, nedjelja)

Tura je veoma zahtjevna i naporna. Zahtjeva dobro planinarsko iskustvo i dobru kondiciju, te izdržljivost u surovim planinskim uvjetima. Prvi dan zahtjeva 5 sati strmog uspona  visinske razlike 1200m, po uglavnom golom kamenjaru, a druga dva dana i po 10-12 sati hodanja po vršnim dijelovima planine Biokova.

Prvi dan , petak 23.travanj 2010

 

Polazak iz Ludbrega u 5.30h za Makarsku. Uz pauze po auto putu dolazak u Makarsku oko 12h, kraći odmor, te odlazak autima u selo Makar (250m)  podno Biokova odakle u 13h počinje pječašenje tj. uspon  na vrh Vošac (1422m). Planirani dolazak na vrh Vošac je izme─Ĺu 18h-19h. Nočenje u planinarskoj kući na Vošcu. Planinarska kuća smještena je na rubu zida Biokova, te odande prevladava nezaboravan pogled na cijelu Makarsku rivijeru. Jedna od atraktivnosti trenutaka ovog izleta, na tom mjestu, biti će nočni pogled na Makarsku i rivijeru. Kod planinarske kuće postoje cisterne s vodom. Potrebno je imati tablete za pročišćavanje vode. Vošac je KT HPO.

Drugi dan, subota, 24. travanj 2010

 

Ustajemo u 6h i u 7h polazimo za Svetog Juru (1762m),  najviši vrh Biokova. Sv.Jure je KT-HPO. Relativna visinska razlika za uspon je oko 400 ndm, po terenu krša i kamena . Trajanje pješaćenja je oko 3h. Kraći odmor i zadržavanje na vrhu (15 min). Sa Svetog Jure polazimo na vrh Sv. Ilija (1642m), preko planinarske kuće Lokve,  cca 9 km pješaćenja po vršnim vrletima Biokova, ili cca 5-6h. Pl. kuća Lokve - Sv.Ilija je cca 3h30min. Sa Sv.Ilije odlazimo u pl. u kuću na Osičinama , cca 2h, gdje noćimo. Sv.Ilija je KT HPO.

 

Treći dan, nedjelja, 25. travanj 2010

 

Ustajemo u 6h i u 7h polazimo za vrh Šibenik. Vrh Šibenik je KT HPO. Sa Šibenika se preko Borovca spuštamo u Veliko Brdo. Spust preko Borovca je atraktivan zbog,  fenomena stepenica udubljenih u stijenu od više stotina metara, te nezaboravnih pogleda koji odande vladaju. Vrijeme hodanja je oko 8h te bi u Velikom Brdu (zaseok iznad Makarske) mogli biti oko 15h. Odlazak do automobila u Makru, podnožjem Biokova traje oko 1h. Odmor i večera te zasluženo hladno pivo u Makarskoj 1h, te povratak u Ludbreg oko 17h. Dolazak u Ludbreg oko 23h.

 

 

POTREBNA OPREMA

Osnovna planinarska oprema (čvrste cipele, zaštita od kiše-kabanica, štapovi za hodanje, jakna, rezervne majice i čarape, kapa za hladnoću i sunce). Zaštita od sunca, krema za sunčanje, teblete za pročišćavanje vode, vreča za spavanje (što laganija). Planinarska iskaznica, nešto novaca. Dovoljno vode i hrane za 3 dana. Obratiti posebnu pozornost na dovoljne kolićine vode. Prilikom uspona sunce je jakog inteziteta.

 

NOČENJE

Pl. kuća na Vošcu. Kuća na Osičinama.
U slučaju zauzetosti kuća, organizator može promijeniti plan izleta ili nočenja.


ŽIGOVI HPO

Vrh Vošac, vrh Sveti Jure, vrh Sveti Ilija, vrh Šibenik

 

TROŠKOVI PUTA

Iznos troškova puta je 400,00 kn po osobi za članove PD Ludbreg . Uključen autoput.
Za ne-članove 500,00 kn.
Nočenje u pl. kućama je cca 50,00 kn - 60,00 kn po svakoj.

 

PUTOVANJE


Osobni automobili.

BROJ SUDIONIKA

Izlet je predvi─Ĺen za minimalno 3 planinara ili maksimalno 10 planinara.

 

VODIČ I PRIJAVE

 

Damir Klarić, 098-267-067

 

Prijave za izlet zbog rezervacijski potreba najkasnije do 12. travnja 2010.

 

NAPOMENE

U slučaju nepovoljne vremenske prognoze ili nepovoljnih vremenskih uvjeta, izlet na Biokovo se odga─Ĺa za bolja vremena, tj. bolje vremenske uvjeta.
Vršni dio na Biokovu, pogled na Sv.Jure  - Autor fotografije: Nada ─Éurin

 


Komentari
Ime : Damir
Datum : 2010-04-21
Zbog lo╣eg vremena pohod se odga­a na 30.4,1.5, i 2.5.2010 (pet,sub, nedj)
 
Ime : Damir
Datum : 2010-04-14
Je. Pohod Še biti zaista pravi kaj se tiŠe dionice, te nije ba╣ za svakoga, zato su neki i odustali. Ja volim ovakve ture i nadam se da bumo preżivjeli :). A nadam se da Šemo se i mi okupati u makarskoj nakon silaska :):). Samo da vrijeme poslużi.
 
Ime : Branka H
Datum : 2010-04-14
Jako sadrżajni i naporan plan si napravio. Mi smo bili lani. Obi╣li Kimet prvi dan, drugi dan parkirali se pod Vo╣cem, popili s Ridjom (095/9106-089)kavu i krenuli put Sv. Jure, odnosno do pl. kuŠe Lokve. Planirali smo jo╣ i ęibenik, no obzirom da smo bili u kolovozu, odustali smo. Bilo nam je dosta dizanja u 5. Smje╣teni smo bili u Podgori i svaki dan smo nakon pje╣aŔke ture i╣li pje╣ice, 1/2 sata, do mora, na kupanje, jer kak bi to bilo da si na moru, a nejde╣ se isplivati. Osim toga smo nakon plivanja bili kak novi. Bilo je naporno-gaziti kamenŔiŠe- a vruŔe tek, ali je dożivljaj bio pravi.Ove godine planiramo jo╣ neke vrhove obiŠi. «elim vam lijepo vrijeme, da obi­ete sve kaj ste splanirali i da se sretno vratite doma.
 

Na╣i sponzori

 
Reklame

Razmjena banera
www.lastminute-hr.com
www.nekretnine-info.com